De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed en makelaardij. Later kom ik nog terug op deze hbo-thuisstudies. Ik heb het graag eerst met je over de vele voordelen van het volgen van een hbo-opleiding vanuit huis. Lees verder en ontdek of een hbo-thuisstudie bij jou past.

Je tijd écht nuttig besteden

Lang reizen om vervolgens een vermoeiend hoorcollege aan te horen of verplichte, tijdrovende werkcolleges waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Dit alles draagt niet bepaald bij aan het leerplezier. Grote kans dus dat je het niet ziet zitten om een hbo-opleidingop locatie te volgen. Wanneer je ervoor kiest om een hbo-studie niet klassikaal, maar vanuit huis te volgen, zijn die nadelen allemaal verleden tijd. Door thuis een hbo-opleiding te volgen, kun je je tijd écht nuttig besteden aan het studeren en houd je tijd over voor andere dingen.

Deel je eigen tijd in met een hbo-thuisopleiding

De meeste studenten die voor een hbo-thuisopleiding kiezen, vinden het ideaal dat zij hun eigen tijd kunnen indelen. Waar een school de tijd voor jou indeelt, doe je dit bij een hbo thuisopleiding helemaal zelf. Dat betekent dat je jouw andere bezigheden, zoals werk en hobby’s, niet om je schooltijden heen hoeft te bouwen. Integendeel: je bepaalt zelf wanneer je studeert. Bovendien kun je jouw eigen studietempo bepalen. Dat geeft jou enorm veel vrijheid om je week in te delen. Heb je deze week weinig te doen? Dan kun je lekker doorpakken met je studie. Heb je het een aantal weken erg druk, waardoor je weinig tijd overhoudt om te studeren? Ook dat is geen probleem: je kunt in bijna alle gevallen de studieduur wijzigen.

Toegankelijk hbo-onderwijs

Nog een voordeel van het volgen van een hbo-thuisstudie, is dat dit onderwijs een stuk toegankelijker is dan klassikaal onderwijs. Zo hoef je geen toelatingsexamens te maken en hoef je in veel gevallen niet in het bezit te zijn van een diploma, zoals een havo-diploma. Daardoor zijn hbo-thuisstudies voor iedereen toegankelijk. Natuurlijk komt het goed van pas als je over een mbo of hbo denk- en/of werkniveau beschikt, maar in principe worden er geen selecties gedaan en kan iedereen zonder problemen starten met het volgen van een hbo-thuisopleiding. Dat scheelt je veel moeite.

Wettelijk erkend diploma

Er zijn dus vele voordelen verbonden aan het volgen van een hbo-thuisopleiding, maar nog altijd heerst er een hardnekkig vooroordeel wat betreft thuisopleidingen. Zo zou een diploma van een thuisopleiding niets waard zijn. Dit is echter volledig achterhaald! Zo’n diploma is namelijk vrijwel altijd evenveel waard als ieder ander diploma. Dit komt doordat thuisopleidingen doorgaans volledig erkend zijn door het ministerie van OCW. Ook zijn hbo-thuisopleidingen veelal NVAO-geaccrediteerd. Dit houdt kortgezegd in dat de opleidingen aan de hoogst haalbare kwaliteitsstempel voldoen voor hoger onderwijs. Je hoeft je daardoor geen zorgen te maken dat je diploma niets voorstelt. Je doet dus niet alleen heel veel kennis op; je versterkt ook nog eens je CV, met als direct gevolg dat je jouw baankansen vergroot.

Professioneel studeren vanuit huis

Studeren vanuit huis levert jouw dus een wettelijk erkend diploma op. Volg je een hbo-opleiding vanuit huis, dan kun je dan ook rekenen op een professioneel studiepakket. Natuurlijk kun je rekenen op goed lesmateriaal, maar dat is niet alles. Je krijgt tijdens jouw hbo-opleiding ook een mentor en/of coach toegewezen, die jou kan helpen bij al jouw vragen. Ook bieden grote aanbieders van thuisopleidingen tegenwoordig een online studieomgeving aan. Iedere online studieomgeving is natuurlijk anders, maar in grote lijnen kun je rekenen op een overzicht van je studievoortgang en jouw studieplanning, online studietools en online hoorcolleges. Tot slot is er vaak een mogelijkheid om contact te hebben met medestudenten. Op deze manier mis je dus niks en kun je profiteren van alle welkome aspecten van het volgen van een opleiding.

Aanbieders van hbo-thuisstudies

Wanneer je op zoek gaat naar een betrouwbare en goede aanbieder van hbo-thuisstudies, kan je al snel overweldigd raken door het grote aanbod. Wat is nou een slimme keuze? Thuis-Opleiding.nl beveelt jou aan om voor één van de volgende aanbieders van thuisopleidingen te kiezen: LOINHANTI en Laudius. Dit zijn betrouwbare aanbieders met een groot en gevarieerd aanbod aan thuisopleidingen, waaronder hbo-opleidingen. Heb je een aanbieder gevonden die bij jou past? Dan kun je gratis en vrijblijvend een studiegids aanvragen.

Populaire thuisstudies van Thuis-Opleiding.nl

Thuis-Opleiding.nl biedt tientallen hbo-opleidingen aan. Deze hbo-opleidingen variëren enorm wat betreft studierichting. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de richtingen marketing, rechten, PABO en Rechten. Maar vergeet vooral niet de opleidingen HBO Journalistiek en HBO Vastgoed en makelaardij. Dit zijn beide zeer populaire opleidingen. Wellicht zijn één van deze opleidingen ook voor jou interessant. Om dit te ontdekken, vertel ik je graag meer over de inhoud van deze twee hbo-thuisopleidingen.

HBO Journalistiek

De opleiding HBO Journalistiek is een populaire hbo thuisopleiding. Dat is niet voor niets, want in ons digitale tijdperk is er steeds meer informatie beschikbaar. Aan de journalist de taak om deze informatie goed over te brengen. Tijdens de opleiding leer je dan ook alles over de taak van een journalist bij onder andere dagbladen, tijdschriften, televisie, radio en niet te vergeten digitale media. Wil je leren hoe je een goed interview afneemt, een gedetailleerd opiniestuk schrijft en een verslag doet? Dit leer je allemaal tijdens de thuisopleiding HBO Journalistiek. Deze thuisstudie HBO Journalistiek wordt aangeboden door NTI, LOINHA en Laudius.

Wil je meer weten over de opleiding HBO Journalistiek? Ga dan naar onze HBO Journalistiek pagina.

HBO Vastgoed en makelaardij

Ook de opleiding HBO Vastgoed en makelaardij is een populaire hbo thuisopleiding. De vastgoedwereld kan enorm interessant zijn. Als makelaar ben jij de onmisbare schakel tussen de verkopende partij en de kopende partij. Zie jij jezelf objecten op waarde schatten en wil jij over alle kennis van de woningmarkt, bedrijfspanden en winkels beschikken? Dan past deze opleiding misschien wel heel goed bij jou. Tijdens de opleiding komen ook een juridisch aspect en een economisch aspect aan bod, om je zo op te leiden tot een ware vastgoeddeskundige. De thuisstudie HBO Vastgoed en makelaardij wordt aangeboden door NTI, LOINHA en Laudius.

Wil je meer weten over de opleiding HBO Vastgoed en makelaardij? Ga dan naar onze HBO Vastgoed en makelaardij pagina.

Interessante acties

Opleiders van hbo-thuisopleidingen bieden vaak zeer interessante acties aan. Zo zijn er regelmatig flinke kortingen van soms wel 50% op het lesgeld. Ook worden bij hbo-thuisstudies vaak leuke cadeaus aangeboden. Bekijk gerust de actiepagina’s van LOINHA, NTI en Laudius.nl. De kans is groot dat er een actie tussen staat die jou aanspreekt.

Ga naar deze pagina voor een overzicht van alle hbo-thuisstudies die Thuis-Opleiding.nl aanbiedt.

Welke hbo-thuisopleiding wil jij gaan volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel