Overzicht en prijsvergelijking voor Cisco vind u op:

Alles over de IT Cisco training

Cisco is een groot Amerikaans bedrijf op het gebied van software en hardware. Ze hebben diverse trainingen gemaakt waarbij je onder andere leert over netwerkbeheer, beveiliging, implementatie van software, draadloos internet en gegevensbescherming. Met een certificaat van Cisco kun je de kans op een baan bij een toonaangevend IT-bedrijf sterk vergroten!

Overzicht van Cisco Trainingen en Cursussen

Cisco biedt vele trainingen en cursussen aan. Voor de meeste trainingen geldt dat je er ook een livelab voor kunt volgen. Hierbij ga je in de praktijk aan de slag met opdrachten die aansluiten bij de kennis die je in de training hebt opgedaan in de leeromgeving. Bekijk hieronder het diverse aanbod aan trainingen en cursussen.

 • Bij de training Implementing Cisco Threat Control Solutions, leer je hoe je netwerken kunt implementeren en beveiligen volgens de nieuwste technologieën. Je leert over de mogelijkheden van Web Security, configuratie van anti-malware controls en over de beveiliging van e-mail.
 • Bij de training Implementing Cisco Network Security leer je veelgebruikte beveiligingsconcepten te begrijpen en beveiligingstechnieken toe te passen binnen netwerkomgevingen.
 • Bij de training Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 leer je een netwerk te implementeren, te beheren en te configureren. De training gaat onder andere in op netwerkprotocollen, het beheren van routers, internet, transport en het oplossen van gerelateerde problemen. Na succesvolle afronding van Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2, heb je de CCNA certificering behaald.
 • Met de training Cisco Certified Network Professional leer je LAN- en WAN-netwerken te installeren, te configureren en problemen met deze netwerken op te lossen.
 • De training Implementing Cisco Secure Access Solutions gaat over het implementeren en onderhouden van netwerktoegangsbeveiliging door gebruik te maken van de ISE appliance-oplossing. Je leert onder andere over de Identity Services Overview en het Extensible Authentication Protocol.
 • Ook is er de training Implementing Cisco Secure Mobility Solutions. Deze gaat over het inzetten van VPN-oplossingen, zodat uitwisseling van gegevens beschermd en beveiligd kan worden. Onderwerpen die bij deze training aan bod komen, zijn cryptografie en site-to-site connectiviteit.
 • Bij de training Troubleshooting and Maintaining Cisco IP Networks leer je complexe netwerken te onderhouden en problemen die zich voordoen op te lossen. Je leert welke hulpmiddelen je hiervoor nodig hebt en hoe je onderhoud kunt plannen.
 • Met de training Implementing Cisco IP Routing leer je ook complexe netwerken te implementeren en onderhouden, maar deze training richt zich vooral op geavanceerde IP-adressering en routering, de beveiliging daarvan en diverse ondersteunende technieken.
 • Dan is er nog de training Implementing Cisco IP Switched Networks, waarbij je leert complexe enterprise switching oplossingen op basis van Cisco’s Campus Enterprise Architecture te plannen, configureren en implementeren.
 • Als laatste is er de training Implementing Cisco Edge Network Security Solutions, waarbij het configureren en implementeren van netwerkapparaten, zoals switches, routers en de ASA-firewall centraal staat.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Cisco en word een expert!

Wat weet je na afloop van deze Trainingen en Cursussen?

 • Je kunt Cisco netwerken implementeren en beveiligen.
 • Je kunt een netwerk beveiligen en beschermen tegen aanvallen van buitenaf.
 • Je kunt (complexe) netwerken implementeren, beheren, configureren en problemen die zich voordoen oplossen.
 • Je kunt LAN- en WAN-netwerken installeren, configureren en problemen op deze netwerken oplossen.
 • Je kunt de ISE appliance oplossing gebruiken om netwerktoegangsbeveiliging te implementeren en te onderhouden.
 • Je kunt VPN-oplossingen gebruiken om de uitwisselingen van gegevens te beschermen.
 • Je kunt netwerken beheren met behulp van geavanceerde IP-adressering en routering.
 • Je kunt complexe enterprise switching oplossingen configureren en implementeren.
 • Je kunt netwerkapparaten configureren en implementeren.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Cisco Trainingen en Cursussen?

Deze trainingen zijn zeer handig om je kennis en vaardigheden uit te breiden als je werkt als:

 • Netwerkbeheerder
 • Beveiligingsspecialist

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Cisco Training en Cursussen?

 • Wil je meer leren over netwerkmanagement? Dan kun je ook kiezen voor de training Exploring VMware of de training CompTIA Security+.
 • Wil je je kennis op het gebied van systeembeheer uitbreiden? Dan kun je ook kiezen voor de training Engineering DevOps on Amazon Web Services of de training Installation, Storage, and compute with Windows Server 2016.

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel