Overzicht en prijsvergelijking voor Oracle vind u op:

Alles over de IT Oracle training

Oracle is een groot Amerikaans softwarebedrijf dat vooral bekend is door de verschillende databasemanagementsystemen die het heeft ontwikkeld. Het bedrijf levert ook diverse andere software-oplossingen. De producten van Oracle zijn ontwikkeld om informatie te kunnen beheren, te gebruiken, te delen en te beschermen. Naast het inrichten van databases kun je er ook applicaties mee bouwen en business intelligence mee uitvoeren. Bij ICT-Trainingen kun je diverse trainingen volgen om Oracle te leren of je kennis uit te breiden. Ga van start met een Oracle training!

Overzicht van Oracle Trainingen en Cursussen

Met cursussen van Oracle kun je diverse certificeringen behalen, zoals Oracle Certified Associate of Oracle Certified Professional. Er zijn Oracle trainingen voor ieder kennisniveau. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Oracle trainingen en cursussen:

 • In de training Java Hibernate with Oracle 12c maak je kennis met Java Hibernate in combinatie met Oracle 12c. Java Hibernate wordt gebruikt bij het ontwikkelen, opslaan en updaten van dataobjecten in een database. Je leert onder andere over batch processing, Hibernate met datamapping, de basis van quering met HQL, geavanceerde HQL-technieken, hibernatemappings en enkele geavanceerde Hibernate-voordelen.
 • Bij de training Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure leer je de basisbeginselen van Oracle RAC, zoals installeren, configureren en patchen. Daarnaast leer je over de back-up and recovery en global resource management. Met Enterprise Manager Cloud Control leer je RAC-monitoring en tuningtechnieken en je leert klant- en servercomponenten te configureren.
 • De training Oracle Database 12c: SQL Fundamentals leert je over het Oracle database-management-systeem in combinatie met SQL. Je leert subqueries te schrijven met SQL en meerdere queries in één querie weg te schrijven. Ook leer je op een effectieve manier SQL-commando’s te gebruiken voor bedrijfsdata.
 • Met de training Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning leer je hoe je problemen op kunt lossen die gericht zijn op de 12c versie van de database. Hierbij worden onder andere AWR-report, Oracle Enterprise Manager, Automatic Workload Repository, Automatic Database Diagnostic Monitor, EM cloud control, SQL binding en query optimizer behandeld.
 • Bij de training Oracle Database 12c: Advanced Administration  leer je back-up- en recovery-oplossingen in Oracle Database 12c te maken. Je leert over het gebruik van Data Recovery Advisor, de functies van Oracle Secure backup en het integreren hiervan in RMAN-backups. Daarnaast wordt in de cursus beschreven hoe flashbacktechnologieën worden gebruikt.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Oracle en word een Oracle expert!

Wat weet je na afloop van een Oracle Training en Cursus?

 • Je weet hoe Java Hibernate gebruikt kan worden in combinatie met Oracle 12c.
 • Je kent de verschillende mogelijkheden van Oracle RAC en Grid infrastructuur en weet hoe je Oracle RAC kunt installeren, configureren en patchen.
 • Je weet hoe Oracle Database 12c werkt in combinatie met SQL en kunt queries en subqueries schrijven.
 • Je kunt problemen oplossen met de 12c-versie van de Oracle-database.
 • Je kunt back-up- en recovery-oplossingen maken in Oracle Database 12c.
 • Je kunt een Oracle Application Server 10g installeren, configureren en beheren.
 • Je kunt een Oracle database 12c installeren en beheren, rekeninghoudend met de architectuur, beveiliging, opslag, backup en het onderhoud.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Oracle Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je opdoet met een training over Oracle kun je gebruiken wanneer je werkt als:

 • Softwareontwikkelaar
 • Databasebeheerder

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Oracle Training en Cursussen?

 • Voor het werken met veel data wordt ook het systeem Hadoop gebruikt. Met de training Hadoop Operations leer je over dataverwerking met Hadoop clusters en Hadoop in de cloud. Deze cursus is zowel voor databasebeheerder, softwareontwikkelaars als webontwikkelaars interessant.
 • Als businessanalist kunt je ook kiezen voor de training Business Intelligence with QlikView. Met dit programma leer je zakelijke gebruikersgegevens te analyseren en BI-visualisaties te creëren. Onderwerpen zoals datamodeling en metadatamanagement worden bij deze training behandeld.

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel