Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Makelaar-Taxateur

NHA opleidingen

Naam Duur Prijs
Makelaar 24 maanden maanden € 879
Assistent Makelaar Wonen 9 maanden maanden € 619

Laudius opleidingen

Naam Duur Prijs
Makelaar € 799.00
Assistent Makelaar Wonen € 539.00
Verhuurmakelaar € 829.00

NTI opleidingen

Naam Duur Prijs
Assistent makelaar wonen (A-RMT) Onbeperkt € 809.55
Makelaar Wonen (K-RMT) Onbeperkt € 1198.8

Alles over de HBO Thuisopleiding Makelaar-Taxateur

Vind je vastgoed interessant, houd je van onderhandelen en vind je het een leuke uitdaging om objecten op waarde te schatten? Dan is de opleiding HBO Makelaar-Taxateur misschien wel op jouw lijf geschreven.

Bij de verkoop van vastgoed is het noodzakelijk om het eerst te taxeren, om zo een redelijke prijs vast te stellen. Hiervoor wordt een makelaar-taxateur gevraagd, die naast zijn werkzaamheden als makelaar ook de functie van taxateur kan vervullen. Niet alleen de verkopende partij, maar tevens de kopende partij kan een makelaar-taxateur inschakelen. Op deze manier kan de kopende partij met zekerheid vaststellen of de vraagprijs voor het aangeboden vastgoed niet te hoog is. Met een opleiding tot makelaar/taxateur ben jij de spin in het web. Jij gaat twee partijen bij elkaar brengen in een complexe markt die volop in beweging is.

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Makelaar-Taxateur?

Tijdens de opleiding  HBO Makelaar-Taxateur leer je de kneepjes van het vak met de bijbehorende (juridische) achtergrond. Je vergaart kennis over bouwkunde, verschillende vormen van recht en over financiën. Ook komen onderwerpen als consumentengedrag en marketing aan bod.

De opleiding bestaat uit vijf basisvakken gevolgd door de specialisatie Wonen. De vakken hebben betrekking op vastgoedeconomie, financiën, taxaties, juridische aspecten en bouwkunde. Je verdiept je onder andere in de wisselwerking tussen vraag en aanbod. Je leert meer over concurrentieverhoudingen en bepaalde conjuncturele ontwikkelingen.

Ook verschillende vormen van recht komen aan de orde. Denk daarbij aan familierecht, erfrecht, goederenrecht en ondernemingsrecht.

Wat weet je na afloop van deze opleiding?

 • Je beschikt over ruime kennis van taxeren, taxatierapporten, waardebepaling van huizen en bedrijfspanden en onroerend goed.
 • Je hebt kennis van belastingen, waaronder woonbelasting, huisbelasting, onroerendgoedbelasting en gemeentelijke belastingen.
 • Je bent bekend met de termen fees, courtages en winstdelving
 • Je weet veel van online en internet makelaardij. Denk hierbij aan websites zoals Funda.
 • Je weet wat het makelaarschap inhoudt. Je hebt kennis van de rechten en plichten, hoe te lobbyen en de promotie van het makelaarskantoor

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Makelaar-Taxateur?

Na afloop van de opleiding HBO Makelaar-Taxateur, kun je onder andere aan de slag als zelfstandig makelaar. Je bemiddelt bij de koop, verkoop, huur en verhuur van woningen, kantoren en andere onroerende zaken. Je zoekt geschikte panden, geeft advies en voert onderhandelingen uit. Tevens ben je betrokken bij de taxaties van woningen.

Als makelaar is de kans groot dat je komt te werken bij een makelaarskantoor. Ook is het mogelijk dat je na afronding van de studie gaat werken bij een beleggingskantoor of verzekeringsmaatschappij.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Makelaar-Taxateur?

Wil je na de opleiding HBO Makelaar-Taxateur doorstuderen? Dan is de opleiding HBO Vastgoed en Makelaardij wellicht een goede keuze.

Andere opleidingen die mogelijk interessant zijn:

 • WOZ-taxateur
 • Assistent Makelaar Wonen
 • HBO Vastgoedwaardering en Vastgoedbelegging
 • HBO Bouwkunde
 • HBO Facility Management

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA, LOI en Laudius bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Makelaar-Taxateur volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Hoewel er weinig kans was om als makelaar zo even 1,2,3 aan de slag te gaan ben ik toch mijn hart gevolgd en heb ik de opleiding gevolgd en heb er geen seconde spijt van dat ik het bij het LOI gedaan heb”
Pieter de Jong, Amstelveen

“Net mijn diploma binnen. De thuis opleiding Makelaardij bij het NTI heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Prima studie!.”
Rutger Maas, Roermond

Bekijk de meest gunstige aanbieder

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel