Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen – je kunt ook nog eens studeren waar en wanneer je maar wilt! Deze combinatie van een persoonlijke benadering en flexibele indeling van jouw studie, maakt NTI een interessante aanbieder van thuisopleidingen. We gaan even terug in de tijd om te ontdekken hoe het NTI is ontstaan.

Een stukje geschiedenis

De afkorting NTI staat voor het Nederlands Talen Instituut. “Talen?”, vraag je je misschien af. Ja, dat klopt. Deze onderwijsinstelling begon met het aanbieden van talencursussen op afstand. De heer Bram van Leeuwen kwam gedurende de Tweede Wereldoorlog op het idee om het NTI op te richten. Hij stoorde zich eraan dat de Nederlandse bevolking niet naar de Engelse radio mocht luisteren. Daarom besloot hij om een cursus Engels te schrijven, en dat bleek een succes. Bij het aanbieden van slechts talencursussen is het zeker niet gebleven. Het NTI groeide uit tot een grote organisatie die tegenwoordig meer dan 800 opleidingen aanbiedt. Knap gedaan dus.

Uitstekende beoordelingen

Als aanbieder van thuisopleidingen, kun je natuurlijk nooit zo groot worden zonder tevreden klanten. Daar is het NTI zich maar al te goed van bewust. NTI streeft naar kwalitatief goed onderwijs. Daarom vragen zij studenten om de onderwijsinstelling te beoordelen op flexibiliteit, studiematerialen, begeleiding en praktijkbijeenkomsten. Op de onafhankelijke vergelijkingssite The Feedback Company zijn deze beoordelingen te bekijken, en de cijfers liegen er niet om. Op basis van ruim 1.300 beoordelingen, scoort NTI maar liefst een 8.2!  Ben je benieuwd naar reviews over een specifieke opleiding of cursus? Op de website van NTI zelf staan bij veel pagina’s van opleidingen beoordelingen van huidige NTI-studenten en oud NTI-studenten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor een opleiding die bij jou past.

Erkende opleidingen

Wanneer je een opleiding hebt gevonden die jou aanspreekt, rijst de vraag wellicht op of de opleidingen van NTI van net zo hoge kwaliteit zijn als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs. Dat is een goede vraag, waarop ik kort en bondig “ja” kan antwoorden! NTI is namelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens is NTI ISO-9001 gecertificeerd. Dit houdt in dat het NTI zich constant inspant om studenten de beste opleidingservaring te bieden. Op de achtergrond is het NTI dan ook altijd druk bezig om de kwaliteit te meten en te verbeteren. In de praktijk blijkt dit onder andere uit de beroepsopleidingen met erkende branchediploma’s die NTI aanbiedt. Maar ook de Mbo- en Hbo-opleidingen zijn wettelijk erkend en voldoen aan alle normen. Dat is erg prettig om te weten.

Alle onderwijsniveaus

Het NTI biedt voor ieder wat wils. Je hebt de keuze uit meer dan 850 opleidingen, waarbij de duur en het niveau van de opleidingen zeer gevarieerd zijn. Zo kun je kiezen voor een korte cursus (die enkele maanden duurt), maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de volledige tweejarige masteropleiding. Of je nu dus op zoek bent naar een cursus die aansluit bij een hobby, een hbo-opleiding, een taalcursus of een beroepsopleiding; het is allemaal mogelijk bij het NTI.

Zoeken op interessegebied

Het aanbod aan cursussen en opleidingen kan wellicht wat overweldigend op je overkomen, maar geen nood. Bij NTI kun je het opleidingsaanbod filteren op jouw interessegebied. Je vindt deze optie gewoon op de homepage van de website van NTI. Zoek je een opleiding in de richting “voeding”? Klik dan op “Voeding, Gezondheid en Sport”. Ben je geïnteresseerd in economie? “Klik dan op “Administratie en economie”. Via deze weg vind je gemakkelijk een overzicht van de opleidingen en cursussen die voor jou interessant zouden kunnen zijn. In totaal heb je de keuze uit 21 interessegebieden. Jouw interessegebied staat er dus vast tussen!

Populaire opleidingen bij NTI

Net als iedere onderwijsinstelling heeft NTI ook een aantal Mbo- en Hbo-opleidingen die gewoonweg het meest populair zijn. Mocht je een populaire opleiding willen volgen, kies van voor één van de volgende opleidingen:

  • De top 5 Mbo-opleidingen zijn MBO Doktersassistent, MBO Beveiliger, MBO Verzorgende IG, MBO Apothekersassistent en MBO Brancheopleiding Schoonheidsspecialist.
  • De top 5 Hbo-opleidingen van NTI, zijn HBO Toegepaste Psychologie, HBO Rechten, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), HBO Voeding en Diëtetiek en tot slot HBO Bedrijfskunde MER.

Gratis proeflessen volgen

Misschien ben je er nog helemaal niet zo zeker van welke cursus of opleiding bij jou past. Of misschien twijfel je überhaupt wel of het volgen van een thuisopleiding bij NTI jou aanspreekt. Daar heeft het NTI iets voor bedacht. Zij bieden jou namelijk de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen. Bekijk simpelweg het overzicht met proeflessen en klik op een onderwerp dat jou aanspreekt. Vervolgens kun je je inschrijven om de gratis proefles te volgen. De proefles is geen droge stof: tekst wordt ondersteund met afbeeldingen, praktijkvoorbeelden, geluidsfragmenten en huiswerkopgaven. Op deze manier krijg je een goede indruk van het lesmateriaal. Spreekt de proefles je aan? Dan kun je met een gerust hart starten met de cursus of opleiding.

Persoonlijk advies

Heb je bij het kiezen van een thuisopleiding behoefte aan persoonlijk advies? Dan heb je bij het NTI verschillende opties. Allereerst kun je altijd gemakkelijk contact opnemen het NTI. Dit kan via het contactformulier, maar je kan NTI ook bellen. Daarnaast organiseert NTI regelmatig open dagen. Tijdens een open dag kun je je laten informeren over de flexibele manier van studeren die NTI aanbiedt. Want flexibel is een thuisopleiding van NTI zeker.

Studeren waar je maar wilt

Dat een thuisopleiding van NTI flexibel is, blijkt alleen al uit het feit dat je kunt studeren waar je maar wilt. Aangezien je de studie online volgt, ben je niet gebonden aan een vaste locatie en kun je bij wijze van spreken vanuit de camper op vakantie studeren, zolang je maar een wifi-verbinding hebt natuurlijk. De Digitale leeromgeving van NTI biedt jou alles dat je nodig hebt. Je hebt een duidelijk overzicht van de leerstof en van je huiswerk. Ook heb je altijd inzicht in je resultaten en heb je toegang tot aanvullend lesmateriaal, zoals oefenexamens en webinars. In veel gevallen kun je zelfs digitale examens doen.

Op jouw moment én in jouw tempo

Bij NTI kun je niet alleen studeren waar je maar wilt: je kunt ook nog eens je eigen startmoment kiezen én je eigen tempo bepalen. Dat betekent dat je niet een half jaar hoeft te wachten totdat je kan beginnen. Het betekent ook dat je snel kunt studeren als je veel tijd hebt, en langzamer kunt studeren als je een drukke agenda hebt, ideaal.

Persoonlijk contact

Dat je de opleiding digitaal volgt, betekent niet dat je met niemand van de opleiding contact hebt – integendeel. Tijdens jouw thuisopleiding heb je zowel contact met docenten en mentoren als met medestudenten. Docenten beantwoorden al jouw inhoudelijke vragen. Bij mentoren kun je juist terecht voor alle niet-inhoudelijke vragen. Hierbij kun je denken aan studietips, begeleiding en hulp bij je planning. Met het forum heb je tevens de mogelijkheid om contact te hebben met medestudenten.

Aantrekkelijke acties en kortingen

NTI heeft zo veel acties en kortingen lopen, het zijn er bijna te veel om op te noemen. Momenteel zijn er kortingen van 25% tot 50% op Mbo-opleidingen, beroepsopleidingen en (taal) cursussen. Je wordt flink in de watten gelegd, want je ontvangt ook nog eens een cadeau naar keuze. Kies je ervoor om een Hbo-opleiding te volgen, dan is er op dit moment een zeer aantrekkelijke actie. Voor slechts €29 ontvang je een Acer Chromebook ter waarde van €249. Op deze laptop kun je direct een vliegende start maken met jouw opleiding! Voor een volledig overzicht van de acties kun je het beste even een kijkje nemen op de actiepagina van NTI.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle opleidingen van Thuis-Opleiding. De kans is groot dat NTI een opleiding of cursus aanbiedt die jou aanspreekt.

Voor welke NTI cursus of opleiding ga jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel