Overzicht en prijsvergelijking voor Microsoft SQL Server vind u op:

Alles over de IT Microsoft SQL Server training

Microsoft SQL Server Database oplossingen zijn een productgroep van de software- en hardwaregigant Microsoft. Microsoft SQL Server kan het best omschreven worden als een relationeel databasebeheersysteem, vergelijkbaar met Oracle Database oplossingen. Uiteraard draait deze cliënt op SQL, een van de meest gebruikte databasecodeertalen voor serveromgevingen. Bij ICT-Trainingen kun je diverse trainingen volgen om Microsoft SQL Server te leren kennen of beter te leren gebruiken.

Overzicht van Microsoft SQL Server Trainingen en Cursussen

De Microsoft SQL Server trainingen bestaan uit video’s met instructies, praktijkopdrachten en kennistesten. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle trainingen en cursussen:

 • Bij de training Microsoft SQL Server 2014: Implementing a Data Warehouse leer je programma’s te maken en implementeren die bedrijven in staat stellen belangrijke informatie te verkrijgen, zoals een data warehouse database. Ook leer je over het extraheren en transformeren van data als onderdeel van een ETL-oplossing en het opschonen van data.
 • Bij de training Developing SQL Databases  leer je een Microsoft SQL Server 2016 database te ontwikkelen en implementeren. Je leert bijvoorbeeld over T-SQL, het manipuleren van data, het filteren en aanpassen van data, operators en expressions, Non-Relational Data.
 • De training Provisioning SQL Databases is een training waarbij je leert je hoe je SQL Server databases gebruiksklaar kunt maken, zowel op locatie als in SQL Azure. Je leert onder andere migraties uit te voeren vanuit geïnstalleerde versies, het upgraden naar SQL Server 2016 en het installeren van SQL Server op Azure virtuele machines.
 • Als je de training Administering a SQL Database Infrastructure volgt, leer je onder andere het configureren en beheren van een SQL Database infrastructuur. Ook leer je hoe je voorkomende problemen oplost. Onderwerpen die behandeld worden, zijn encryptions, data access, auditing, back up data in SQL Server 2016, restoring databases, het beheren van database integriteit, het monitoren van database activiteit en queries en het ontwikkelen en beheren van operators en SQL Server Agents alerts.
 • De training Querying Data with Transact-SQL leert je over TransactSQL, bijvoorbeeld hoe je met dit programma tabelontwerpen gebruikt. Daarnaast krijg je een introductie van DML (data manipulation language), queries schrijven voor ingebouwde functies in SQL Server 2016, het samenvoegen van data in SQL Server 2016, de introductie van subqueries en implementatie van verschillende databaseobjecten.
 • Bij de training Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server leer je hoe je oplossingen maakt waarmee bedrijven informatie kunnen verkrijgen. Je leert rapportages te maken met PowerPivot en tabular datamodellen. Ook leer je hoe je datavisualisaties kunt opzetten met PowerView en SQL Server Reporting.
 • De training Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server gaat ook over het maken van oplossingen voor het verkrijgen van informatie. Deze training gaat meer in op het ontwerpen, installeren en onderhouden van de verschillende onderdelen van een platform dat hiervoor gebruikt kan worden.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Microsoft SQL Server en word een Microsoft SQL Server expert!

Wat weet je na afloop van SQL Server Trainingen en Cursussen?

 • Je kunt oplossingen maken en implementeren voor het verkrijgen en verzamelen van gegevens voor bedrijven op basis van Microsoft SQL Server 2014.
 • Je kan een SQL Server 2016 database maken, implementeren en beheren, zowel op locatie als in SQL Azure.
 • Je weet hoe je een SQL database infrastructuur kunt configureren, beheren en je weet hoe je voorkomende problemen kunt oplossen.
 • Je kent de mogelijkheden van TransactSQL voor database-administratie -ontwikkeling en business Intelligence.
 • Je kunt zelfstandig oplossingen ontwerpen en ontwikkelen voor het generen en analyseren van informatie op basis van SQL Server.
 • Je kunt geavanceerde rapportages en datavisualisaties ontwikkelen.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Microsoft SQL Server Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je opdoet met bovenstaande trainingen kun je gebruiken als je werkt als:

 • Databasebeheerder
 • Systeembeheerder
 • Netwerkbeheerder

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Microsoft SQL Server Training en Cursussen?

 • Als je meer wilt weten over business intelligence (het verzamelen en analyseren van informatie voor bedrijven), kun je ook de training Business Intelligence with QlikView volgen. Deze training leert je hoe je het programma QlikView kunt installeren, configureren en beheren.
 • Of je kiest voor de training Hadoop Operations, waarbij je door middel van het programma Hadoop leert om grote hoeveelheden data te verwerken en te analyseren.

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel