Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog.

Google zoekmachine

De meeste mensen kennen Google van de zoekmachine. Zo’n 65% van de wereldbevolking gebruikt Google als zoekmachine. Per minuut worden er wereldwijd 1.2 miljoen zoekopdrachten gedaan. Dat is een hoeveelheid die bijna niet voor te stellen is. In Nederland en België gebruikt zelfs 93% van de bevolking deze zoekmachine.

De zoekmachine is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Misschien ben jij wel via Google op Thuis-Opleiding.nl terecht gekomen? En heb jij jezelf wel eens opgezocht in Google? Je hoeft je hier niet voor te schamen: meer dan de helft van de mensen heeft dit wel eens gedaan.

Googol

Eigenlijk was het de bedoeling dat het bedrijf “Googol” zou heten. Het woord “googol” is verzonnen door Milton Sirotta. Sirotta is het neefje van de Amerikaanse wiskundige Edward Kasner. De term “googol” is een synoniem voor een 1 met honderd nullen. Een cijfer dat ik – om jou te moeite te besparen – nu maar niet uit ga typen. Deze 1 met honderd nullen staat symbool voor de bedrijfsmissie van Google. Deze missie is om alle informatie van de wereld nuttig en toegankelijk te maken. Eén van de oprichters had een foutje gemaakt, waardoor het bedrijf niet “Googol”, maar “Google” heet.

Meer dan een zoekmachine

Google is méér dan de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Het is wereldwijd namelijk ook nog eens het grootste IT bedrijf. Om precies te zijn is het bedrijf achter de Google-zoekmachine Google LLC genaamd. Het bedrijf Google LLC zit niet stil. Ze blijven nieuwe projecten ontwikkelen. De Google Driverless Car bijvoorbeeld. Ook is Google constant bezig met het bouwen van handige apps.

Applicaties en programma’s

Google heeft verschillende applicaties en programma’s ontwikkeld. Een aantal van deze programma’s wordt veel gebruikt in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de routeplanner Google maps, Gmail of de vertaalservice Google translate. Maar er zijn nog veel meer programma’s die in het werkveld inmiddels onmisbaar zijn, zoals diensten die gericht zijn op marketing. Een voorbeeld hiervan is Google Analytics. Met dit programma kun je statistieken van je website verzamelen en gedetailleerd weergeven. Op deze manier krijg je inzicht in je klanten.

Voor wie?

De applicaties en programma’s van Google worden enorm veel gebruikt. Dit komt door de schat van informatie die Google je kan bieden. In je vrije tijd, wanneer je iets wilt opzoeken, maar ook tijdens werk. Google stelt jou namelijk in staat om online activiteiten te meten. Dit is interessant voor bedrijven. Hoeveel mensen klikken er op jouw advertentie? Hoe eindig je hoog in de zoekresultaten van Google? En hoe lang blijven mensen op jouw website hangen? Dit zijn enkele vragen waarop de programma’s van Google antwoord op kunnen geven. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je deze programma’s moet gebruiken. Het volgen van een Google training helpt jou erbij om een Google expert te worden.

Google trainingen

Op het internet kun je tientallen Google trainingen volgen. Deze Google trainingen staan bekend om hun interactieve karakter. Verwacht dan ook geen saaie Google cursus. Bij een Google training kun je rekenen op uitgebreide video’s, praktijkopdrachten, instructies en kennistesten. Een Google training volgen is dus niet alleen heel nuttig, maar ook heel leuk.

Voor ieder kennisniveau

Google biedt op ieder kennisniveau trainingen en cursussen aan. Of je het nou leuk vindt om een Google te begrijpen, SEO-expert, marketingmedewerker, communicatieadviseur of app-ontwikkelaar bent, er is altijd een Google cursus die bij jouw situatie en niveau aansluit. Een volledig overzicht van alle Google trainingen vind je hier.

Populaire Google trainingen

Er is een aantal populaire Google trainingen die ik je niet wil onthouden. De meest populaire Google trainingen op Thuis-Opleiding.nl zijn: Google Analytics Fundamentals, Google Cloud Platform Fundamentals, Google Cloud SQL for developers en tot slot Google G Suite Administrator. Ik vertel je graag meer over deze trainingen.

Google Analytics Fundamentals

Wil jij het beste bedrijfsresultaat realiseren? Het programma Google Analytics kan je hierbij helpen. Marketing is onmisbaar om online goed vindbaar te zijn, maar hoe weet je of jouw marketing effectief is? De training Google Analytics Fundamentals geeft jou inzicht. Tijdens de cursus leer je hoe je de resultaten en statistieken van je online marketing meet. Na de cursus heb je de basis van Google Analytics onder de knie en weet je hoe je goede marketingstrategieën op moet zetten. Je weet hoe je een bedrijf hoger in de resultaten van de zoekmachine Google uit kan laten komen. Deze kennis komt goed van pas in uiteenlopende functies: van SEO-expert tot IT-specialist en van online marketingmedewerker tot communicatieadviseur.

Google Cloud Platform Fundamentals

Wil jij aan de toekomst bouwen? Dan is het Google Cloud Platform wellicht een handig programma om je hierbij te helpen. Google Cloud is een groot programma van Google met oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. Het platform is ontworpen met het doel om mensen vooruit te helpen met behulp van Google-functies en –technologieën. Je kunt er onderzoeken mee uitvoeren, apps mee bouwen en leermethoden mee ontwikkelen. Maar dat zijn echt nog maar enkele voorbeelden. Het is zeker de moeite om zelf te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met het Google Cloud Platform. Zie je jezelf wel een project uitwerken in de Cloud? De training Google Cloud Platform Fundamentals helpt jou om alles te leren over deze omgeving.

Google Cloud SQL for Developers

Ben jij een developer, systeembeheerder of netwerkbeheerder en zie je het wel zitten om apps, websites en services te bouwen op dezelfde infrastructuur als Google? Dat is mogelijk met het programma Google Cloud SQL. Deze volledige database service stelt jou als developer in staat om te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te schalen. Aangezien dit programma eindeloos veel opties heeft, is het volgen van een Google Cloud training geen overbodige luxe. Tijdens de training Google Cloud SQL for developers leer je alle ins en outs van Cloud SQL. Je leert ook hoe je de vele toepassingen die de Cloud SQL rijk is, met elkaar kan verbinden. Hoe gebruik je de Developers Console? Na afronding van deze cursus weet jij daar een antwoord op te geven.

Google G Suite Administrator

G Suite is een pakket van Google dat zeer goed van pas komt in leeromgevingen en werkomgevingen. Dit pakket bestaat uit alle administrator functionaliteiten die jou helpen om je beste werk te leveren. G Suite bestaat uit apps die je nodig hebt om te verbinden met contacten en projecten te maken. Met Google G Suite heb je ook nog eens altijd en overal toegang tot jouw bestanden en kun je jouw bestanden veilig en gemakkelijk beheren. Wil jij leren hoe apps als Google Hangouts, Google Drive en Google Keep werken? Na afronding van de training Google G Suite Administrator kun je als beheerder gebruik maken van alle belangrijke functionaliteiten van deze apps.

Wil je meer weten over de Google trainingen en cursussen die je vanuit huis kunt volgen? Neem dan een kijkje op onze Google pagina of ga direct naar het volledige overzicht van Google trainingen.

Welke Google training spreekt jou aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel