Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Journalistiek

NHA opleidingen

Naam Duur Prijs
Journalistiek 12 maanden maanden € 439

Laudius opleidingen

Naam Duur Prijs
Journalistiek € 269.00

NTI opleidingen

Naam Duur Prijs
Journalistiek schrijven Onbeperkt € 515.4
Journalistiek en nieuwe media Onbeperkt € 659.4
HBO-programma Journalistiek Onbeperkt € 3419.4

Alles over de HBO Thuisopleiding Journalistiek

Journalistiek is meer dan het feitelijk weergeven van informatie. Minstens even belangrijk is de manier waaróp je het nieuws vertelt. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: Wie is mijn publiek? Wat is het doel van mijn berichtgeving? Hoe kan ik mijn publiek bereiken en interesseren? Bij een studie Journalistiek leer je onder meer over interviewtechnieken, schrijfstijlen en radio en televisie maken. Kortom: HBO Journalistiek is een boeiende studie voor eenieder die graag informatie verzamelt en deze met anderen wil delen.

Om journalist te worden heb je natuurlijk een opleiding journalistiek nodig. De opleiding HBO Journalistiek leert je alles over de taak van een journalist bij bijvoorbeeld dagbladen, tijdschriften of radio en televisie. Maar ook nieuwe media komt aan bod, zoals digitale journalistieke media. Daarnaast leer je natuurlijk ook omgaan met informatiemanagement en andere journalistieke taken.

Wat doe je bij de Thuisopleiding HBO Journalistiek?

Een thuisopleiding Journalistiek leidt je op tot een allround journalist. Je leert over het verzamelen van informatie, invalshoeken en diverse media. De theorie pas je toe in de praktijk: je schrijft nieuwsberichten, maakt rapportages en schrijft voor het web. Steeds is er aandacht voor de nieuwste journalistieke ontwikkelingen. De opleiding is geschikt voor beginners, maar soms ook voor journalisten die hun kennis willen bijspijkeren. Je wordt begeleid door mensen uit het vakgebied.

Met een HBO Thuisstudie Journalistiek word je de ultieme reporter!

De HBO opleiding journalistiek leidt je niet alleen op tot journalist. Je kan ook andere richtingen kiezen zoals persvoorlichter of communicatieadviseur. Met deze opleiding heb je dus een brede basis waarmee je vele richtingen op kan. Je kan er met deze opleiding zelfs voor kiezen om zelfstandig tekstschrijver of vakjournalist te worden waarbij je je specialiseert op een bepaald gebied.

Natuurlijk heb je deze opleiding ook nodig als je redactioneel werk wilt gaan doen. Om leiding te geven aan je eigen journalistieke team moet je natuurlijk ook weten wat hun werk inhoudt.

De HBO opleiding journalistiek is thuis te volgen, dus makkelijk in te delen in de tijden dat je kan studeren. Onderneem nu de stap om alles te leren over schrijven, verslaggeven en interviewen en klik bij een van de hbo thuis studies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar de wereld van de de journalistiek te zetten!

Wat weet je na afloop van een cursus Journalistiek?

 • De journalistieke basisvaardigheden zoals schrijftechnieken en interviewtechnieken
 • Het gedetailleerd beschrijven van doelgroepen en doelen
 • De mogelijkheden van verschillende media
 • Het leren werken met programma’s als WordPress en InDesign
 • Goede kennis van bronnen, brongeheimhouding en bronnen checken
 • Kennis van verschillende journalistieke schrijfstijlen: creatief schrijven (blogs / opiniestukken enz.), nieuwsverslaglegging (inhoudelijk schrijven) en schrijfanalyse (achtergronden, reportages, verdiepingen)
 • Kennis van interviewtechnieken; interviewen, vragen stellen, open en gesloten vragen, interpreteren van antwoorden enz.
 • Hoofdkennis van het nieuws, recente geschiedenis, bekende thema’s en katernen als economie, rechtsstelsel, sport, algemeen, binnenland en buitenland enz.
 • Soms leer je ook hoe je goede foto’s kunt schieten die je verhaal ondersteunen

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Journalistiek?

 • Dagbladjournalist
 • Social Media Journalist
 • Communicatiemanager
 • Radio- of televisiemaker
 • Redacteur bij een televisieprogramma/vakblad/tijdschrift/…
 • Tekstschrijver
 • Fotojournalist

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Journalistiek?

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s  of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke HBO thuis studie: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA, LOI en Laudius bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!
Bekijk de meest gunstige aanbieder

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel