Overzicht en prijsvergelijking voor Programmeertalen vind u op:

Alles over de IT Programmeertalen training

Programmeertalen zijn er in overvloed. Met de concurrentie van tegenwoordig, moet een all-round programmeur behoorlijk wat kennis vergaren. Een programmeur van deze tijd beheert daarom vaak meerdere programmeertalen, zoals HTML, CSS, Java, C++ en Swift. Wanneer je als softwareontwikkelaar meerdere programmeertalen beheerst, ben je een gewilde kandidaat in de huidige vacaturemarkt. Er is veel vraag naar programmeurs, dus het volgen van een training programmeertalen is een verstandige keuze. Welke programmeertaal je eigen wilt maken, is afhankelijk van je voorkennis, je niveau en je leerdoel. Lees meer over de wereld van programmeertalen en kies de programmeertaal die bij jou past.

Overzicht van Programmeertalen Trainingen en Cursussen

Bij ICT-Trainingen kun je meer dan 10 verschillende trainingen van Programmeertalen volgen. Met deze talen kun je onder andere websites ontwikkelen en apps ontwikkelen voor Android en iOS. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Programmeertalen trainingen en cursussen:

 • Met een cursus HTML5 leer je om te developen voor het internet. Hierbij maak je niet alleen gebruik van HTML5, maar ook van CSS3. Je leert over de layout, formulieren, API’s en Media, mobiel gebruik en nog veel meer. Met deze taal kun je onder andere websites ontwikkelen.
 • Een training CSS3 leert je alles over de functionaliteiten van de programmeertaal CSS3. Ook leer je over de uitbreiding naar Sass en Less. Je ontwikkelt styles, pagina elementen, animaties. Daarnaast komen geavanceerde functionaliteiten aan bod. Met deze taal kun je onder andere websites ontwikkelen.
 • Een training Java SE 7 leert je alle basisprincipes om met Java Se 6.0 te kunnen programmeren. De cursus laat je kennis maken met alle benodigde basisprincipes. Flow control, object georiënteerde ontwikkeling met classes en exceptioneel handling en operators zijn enkele onderwerpen die uitgebreid aan bod komen. Met deze taal kun je onder andere iPhone of Android apps ontwikkelen.
 • Bij een training JavaScript leer je de beginselen van de scripting taal JavaScript. Dit is een veelgebruikte taal voor ontwikkelaars op het internet. Je leert onder andere over objecten, syntax, statements, functies, browser interactie en datum functies. Met deze taal kun je onder andere een website ontwikkelen.
 • Als je een training C# volgt, leer je om asynchroon te programmeren met de IDE van Visual Studio 2012. Ook leer je over de basisprincipes van de C# compiler. Met deze taal kun je onder andere 2D of 3D games ontwikkelen.
 • Een training Swift leert je de basisprincipes van de programmeertaal Swift. Je leert over de functies, structuren en classes. Met deze taal kun je onder andere apps ontwikkelen voor OS X en iOS.
 • Met een cursus C++ leer je te programmeren op de basis van programmeertaal C++. Zo leer je hoe je C++ programmatuur gestructureerd op kunt zetten. Ook komen relevante principes en statements aan bod. In de cursus komen ook specifieke programmeertechnieken aan bod. Met deze taal kun je onder andere 2D of 3D games ontwikkelen
 • Een training Objective C leert je alles over Mobile Development. Door het gebruik van de programmeertaal Objective-C, kun je onder andere applicaties ontwikkelen voor de iPhone en de iPad.
 • Bij een cursus Python Fundamentals , leer je de basis van Python kennen. De cursus gaat dieper in op de geavanceerde Python technieken, zoals verschillende functies en classes en file handling. Met deze programmeertaal kun je onder andere Automation en scripting programmeren.
 • Een cursus Ruby leert je alles over deze programmeertaal. Zo leer je over classes, methoden en program flow. De cursus gaat ook dieper in op geavanceerde functies. Met de programmeertaal Ruby kun je onder andere Automation en scripting programmeren.
 • Bij een training Powershell leer je te werken met de objectgeorrienteerde shell- en scripttaal Windows PowerShell. Met deze taal kun je onder andere Automation en scripting programmeren.
 • Een training R leert je de basis van de programmeertaal R. Zo leer je de basisfuncties in R te gebruiken, leer je over data handling, visual representation en het maken van grafieken. Met deze taal kun je onder andere wetenschappelijk/data analyseren.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Programmeertalen en word een Programmeertalen expert!

Wat weet je na afloop van Programmeer talen Trainingen en Cursussen?

 • Je kunt zelfstandig werken met de basisfuncties en gevorderde functies van HTML5 en CSS en je kunt nieuwe technieken toepassen.
 • Je bent bekend met de vele mogelijkheden van de programmeertaal CSS3, Sass en Less.
 • Je kent alle basisprincipes van Java en je kunt zelfstandig Java applicaties programmeren.
 • Je kunt zelfstandig scripts maken en toepassen met JavaScript.
 • Je kunt asynchroon programmeren en diverse attributen gebruiken met de programmeertaal C# en Visual Studio 2012.
 • Je weet hoe je zelfstandig kunt programmeren met C++.
 • Je bent bekend met de basisprincipes van de Swift programmeertaal.
 • Je kunt programmeren voor iPad en iPhone met de programmeertaal Objective-C.
 • Je bent bekend met de basis én met de geavanceerde technieken van de taal Python.
 • Je kent de basis van de programmeertaal Ruby en je bent bekend met de geavanceerde functies.
 • Je kunt zelfstandig shell scripts programmeren en implementeren met PowerShell.
 • Je bent bekend met de fundamentele methoden met programmeertaal R.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Programmeertalen Trainingen en Cursussen?

Bovenstaande Programmeertalen cursussen zijn geschikt voor programmeurs die hun kennis willen verbreden over programmeertalen. Trainingen en Cursussen Programmeertalen komen goed van pas voor:

 • Softwareontwikkelaars
 • Webontwikkelaars
 • Databasebeheerders

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Programmeertalen Training en Cursussen?

 • Bij een training SAP leer je alles over de 4GL SAP-programmeertaal, waarmee je applicaties voor SAP kunt maken.
 • Bij een training UNIX leer je alles over de UNIV programmeertaal, zoals het schrijven van UNIX shell scrips.

Bezoek de website van onze partner icttrainingen.nl voor meer informatie over de Programmeertalen trainingen en cursussen!

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel