Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen PABO

Alles over de HBO Thuisopleiding PABO

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en kinderen iets te leren? Kun je goed met kinderen communiceren en geef je graag het goede voorbeeld? Dan is de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) iets voor jou. Met deze HBO opleiding leer je zo veel mogelijk over het basisonderwijs en leer je hoe je les geeft aan kinderen. Als leraar basisonderwijs ben je niet alleen erg veelzijdig, maar ook bijzonder creatief en georganiseerd. Je geeft tenslotte niet les in één vak, maar je leert kinderen taal, rekenen, tekenen, muziek, sport en nog veel meer. De opleidingsbasis van elk kind wordt gevormd op de basisschool. Het maakt niet uit of een kind bouwvakker of professor wordt, jij zal aan de basis hebben gestaan van zijn of haar kennis. Iets dat veel kinderen zich op latere leeftijd nog heel goed herinneren.

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO PABO?

De opleiding bestaat uit een propedeusefase en een hoofdfase en wordt afgesloten met een afstudeeropdracht en LiO-stage (Leraar in Opleiding).

Tijdens de opleiding maak je zelf opnieuw (en vanuit een ander perspectief) kennis met de inhoudelijke kant van de vakken die gegeven worden op de basisschool. Daarnaast leer je veel over voor de klas staan als docent. Denk daarbij aan presenteren, het beantwoorden van vragen en het voorbereiden en plannen van je lesdagen. Ook word je meegenomen in het grotere geheel. Niet alleen je klas, maar ook de ouders en de omgeving zijn van belang om jouw taak straks goed uit te voeren. Het netwerk waarin de school zich bevindt en de samenleving als geheel vormen een belangrijke schakel in je leerproces. Je leert  om wat speelt in de wereld, te vertalen naar de klas.

Wat weet je na afloop van deze opleiding?

 • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal: grammatica, spelling en stijl.
 • Je hebt uitstekende rekenvaardigheden: optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, tafels, formules.
 • Je beschikt over kennis en vaardigheid in zang, dans, theater en drama.
 • Je hebt kennis van vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, maatschappijleer, Engels, Frans en Duits.
 • Je bent thuis in de begrippen pedagogiek en didactiek. Je weet veel over kleuters/peuters, jeugdfases, opvoeden, klassikale en individuele uitleg.
 • Je bent een expert op het gebied van toetsing, CITO, overhoringen, straffen en belonen en orde houden in de klas.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO PABO?

De opleiding leidt je gericht op tot vakbekwaam leraar in het basisonderwijs.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO PABO?

 • Is PABO niet precies wat je zoekt, maar wil je wel graag met kinderen werken? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleiding MBO Onderwijsassistent.
 • Lijkt PABO je leuk, maar te uitgebreid? Wie weet is het verkorte programma HBO Basisvaardigheden voor het basisonderwijs wel iets voor jou.
 • Misschien heb je juist een hele specifieke interesse binnen het onderwijs en is de opleiding HBO Kunsteducatie in het basisonderwijs voor jou de perfecte studie. Er zijn diverse thuisopleidingen die specifiek vanuit een bepaald interesse-/vakgebied worden aangeboden.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA, LOI en Laudius bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO PABO volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Al 3 jaar met plezier voor de klas dankzij mijn diploma dat ik kreeg van het LOI na een 3 tal jaren thuis studeren. Heerlijk hoor, gewoonweg de beste keuze in mijn leven tot nu toe”
Rachelle Pleis, Den Haag

“Een genot om bij het NTI te studeren! Ik kwam van de Fontys af waar ik vastliep tegen zaken als slechte docenten, bureaucratie en meer, bij het NTI zag je dit nergens.”
Olga van Helvoort, Roermond

Bekijk de meest gunstige aanbieder

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris


Lees artikel
Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel